Tutorial : Tukar Link Share Google Drive ke Link Download One Single Click - A box of Crayon

Latest

Thursday, 22 September 2016

Tutorial : Tukar Link Share Google Drive ke Link Download One Single Click



Assalammualaikum.

Tukar Link Share Google Drive ke Link Download One Single Click

Selalu buat entry tutorial di blog? Atau share freebies? Mesti tengah fikir macam mana nak share link ke public untuk di download. Mellya pun lepas godek Mr Google akhirnya jumpa juga tutorial ni. 

Before Tukar Link

Sebelum korang buka web ni, sila upload file yang hendak dishare ke dalam Google Drive. Done? 
Dah upload, silakan right click, dan click "Get shareable Link". Pastikan sharing setting korang pilih "Anyone With the Link can View" dan "Copy Link".

Sekarang korang boleh buka web dibawah ni.

Kalau korang masih tak faham cara dapatkan link Google Drive, boleh refer tutorial di https://sites.google.com/site/gdocs2direct/.

Tukar Link Share Google Drive ke Link Download One Single Click

All the best ❤

2 comments:

  1. Replies
    1. bezanya kita boleh automatic download benda dekat link tu, tak payah buka dekat google drive hehe ^^

      Delete