Random : Tongue Twister - A box of Crayon

Latest

Friday, 28 October 2016

Random : Tongue Twister



Assalammualaikum.




Ingat lagi tak waktu zaman sekolah dulu selalu kena practice tongue twister? Sampai tergeliat-geliat lidah rasanya. haha flash back masa zaman sekolah rendah. Dulu masa sekolah rendah, Mellya sekolah Convent. Budak sekolah convent ni for sure semua perempuan and di label pandai speaking, bajet orang puteh gitu. haha

Kalau nak tau, logic juga dilabel begitu, sebab apa? Kelas English and Bahasa Melayu waktu Mellya dulu diwajibkan bawa dictionary tebal tu. Tak boleh dwibahasa, jadi Mellya ada kamus dewan dengan kamus oxford. Setiap kali kelas memang kena bawa, nak tinggal dalam kelas takut hilang (bila diwajibkan, kadang-kadang ada yang curi juga walaupun semua perempuan). 

Masih lagi ingat cikgu Mellya masa zaman sekolah, nama dia Sir Raju. Dia macam garang, tapi actually hati dia baik. Masih ingat lagi dia pertahankan Mellya waktu ada seorang student (which is actually kawan Mellya yang jealous sebab Mellya dapat jadi ketua untuk sebuah sketsa ni). Habis satu sekolah mak budak tu yang actually cikgu sekolah tu juga kecoh cakap pasal Mellya. (entah apa budak tu mengadu dekat ma dia Mellya pun tak pasti, mentang lah anak cikgu).

UPDATE: Lat year 2016, hujung tahun. Berita sedih, Sir Raju dah meninggal dunia sebab tak pasti. Ada yang cakap beliau sakit. 

So tribute to Sir Raju yang sangat lah awesome hehe jom tengok tongue twister yang Sir Raju selalu sangat test kami haha Nama negara, ibu negara pun dia soh hafal tau. Tapi dah tak ingat dah, even though sekarang lulusan tourism kahkahkah


How many yaks could a yak pack pack if a yak pack could pack yaks? 


Peter Piper picked a peck of pickled peppers.
A peck of pickled peppers Peter Piper picked.
If Peter Piper picked a peck of pickled peppers,
Where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?


I wish to wish the wish you wish to wish, but if you wish the wish the witch wishes, I won't wish the wish you wish to wish.


She sells seashells by the seashore.
The shells she sells are surely seashells.
So if she sells shells on the seashore,
I'm sure she sells seashore shells.

Red lorry, yellow lorry.

Betty Botter bought some butter,
But she said this butter is bitter,
Bitter butter is bad for batter, 
So she bought some better butter,
To make her bitter butter better.

Which wristwatches are Swiss wristwatches?

How much wood would a woodchuck chuck
If a woodchuck could chuck wood?
He would chuck, he would, as much as he could,
And chuck as much as a woodchuck would
If a woodchuck could chuck wood.

Hehe menggamit memori tak ? ❤

7 comments:

  1. sakit kepala baca ahahahaa.. dhlah mmg lemah english.. semua perktaan tu sama je sebutan sy buat ahahaha

    ReplyDelete
  2. Red lorry, yellow lorry tu palaing femes. hahaha Suka la singgah sini. Cantik!

    ReplyDelete
  3. Red lorry , yellow lorry, ceh mula ingat ape benda yg twist sgt, sekali ulang2 jadi "yet rori yellow rori", kahkahkah.

    ReplyDelete
  4. uish ! banyaknya.. teringat zaman sekolah2.... terbelit2.. last2 mengekek2

    ReplyDelete
  5. memang tergeliat lidah jadinya..

    ReplyDelete