Tutorial : Free Download Responsive Blogger Template - A box of Crayon

Latest

Wednesday, 19 October 2016

Tutorial : Free Download Responsive Blogger Template



Assalammualaikum.

minimalist

Hi readers. Sekarang tengah musim tukar template responsive ya? haha Teringin juga template jenis minimalist. Tapi Mellya ni black and white, pink and white...cepat bosan pulak. haha trend kan sekarang tak nak blog serabut-serabut. Tak payah susah-susah beli yang free pun cantik jugak.

Mana nak dapatkan template responsive secara percuma? Haa meh Mellya nak kongsi few website yang Mellya gunakan untuk edit blog customer Mellya. Mellya tak kedekut okay, Mellya share. Bila korang tak faham and serabut tak nak fikir pasal coding, mai la cari Mellya. RM 15 ja satu blog. Murah tahap teruk, tak tau lah nak kata apa kalau orang complain mahal (bayar duit internet pun tak lepas.. sigh*)

Gooyaabitemplates

Sini macam-macam jenis ada. Cuma kena rajin cari ja. https://gooyaabitemplates.com

ThemeExpose

Yang ni pun boleh tahan banyak choices jugak http://www.themexpose.com/

Bthemez

Pun meletup juga design blog kat sana. Download je dekat http://www.bthemez.com/

Beauty Templates

Nak feminine look sikit terjah beautytemplates.com


Nak edit sendiri boleh, cuma kena rajin try and error. Lagi satu editing ni memang time consuming especially orang yang tak pandai bab coding. Boleh makan masa berminggu kalau tak reti. Tapi kalau korang memang naturally rajin and pandai godek, dua hari boleh settle dah tu haha

So Good Luck ! ❤

8 comments:

  1. A'ah.. Minimalist tu boring sikit..
    Tapi kalo yg ada gambar lawa2 tu sesuai sangat.. :D

    ReplyDelete
  2. cantik...nanti cik renex nak try :)

    ReplyDelete
  3. cantik la blog awak..suka tgok:)

    ReplyDelete
  4. Suka minimalist theme. Pernah guna yang free tapi tak boleh edit membuatkan siqah beli je template. Hehe.

    Blog fhatin law. Nice dan simple jugak :)

    ReplyDelete
  5. Blog Mellya tak pernah tak menarik! Mai suka Gooyabi tu. Heheh. Banyak choice menarik dalam tu. Tapi sekarang lagi tertarik dengan template gaya macam Mai pakai skrg. Hehehe.

    ReplyDelete
  6. semoga mel dapat byk tempahan! peace....

    ReplyDelete