Five Facts About Me - A box of Crayon

Latest

Wednesday, 23 November 2016

Five Facts About Me


Assalammualaikum.


Memandangkan banyak yang tanya tentang ni, so 5 Facts About Me. Banyak facts tapi disebabkan terpaksa pilih lima je, so ini lah dia. 

I am left-handed
Dalam family Mellya sorang je kidal. haha Entahla sesat mana kidal sorang. Dahla muka yang paling gelap. Black sheep betul hahaha 

I like purple, red, black, nude colours and pastel colours
Dulu boleh cakap baju kurung majority purple and red. Mengancam gila kan baju merah makngah haha tak dapat kaler tu meroyan. Skarang dah besar boleh dah pakai kaler lain. Tak meroyan dah  😂😂

I like buah pelam and fruit juice
Kecik-kecik pernah memberontak sebab tak dapat buah pelam. Nampak kan ciri-ciri budak keras kepala masa kecik hahaha tak nak balik rumah sebab tak dapat pelam. ish ish ish skarang suka buah pelam lagi . And bahagian buah pelam yang mellya suka ialah biji, gigit sampai licin. And then kalau pegi mana-mana kedai air buah wajib. Tembikai, orange ngan carrot juice memang top favourite.

I like to collect cute little things
Sanggup habiskan duit beli benda-benda comel. Memang dah jadi habit. Benda kecik and comel macam pemadam bentuk makanan ke, lotion mini bottle ka. Apa-apa je yang kecik-kecik , and comel mellya suka. Kawan Mellya suka berleter bila mellya beli benda merapu haha


Five Facts About Me,Me Without Music


Listen to music
Mellya memang suka dengar music. Depends on my mood and my current interest. For example, at this moment Mellya minat Twenty One Pilot, so playlist akan full dengan lagu diorang je. Bila dah dengar tu bukan setakat dengar je tau, melalak sekali. Konon suara sedaplah. haha lagi menggila kalau adik ada. Senaman before tidur konon. haha

Banyak benda yang orang tak tahu pasal Mellya. Nampak je ala-ala ayu. Tapi pelik sebenarnya heheh orang yang rapat je tahu macam mana mentally ill nya Mellya haha ❤

11 comments:

  1. same as me , suka sgt beli benda2 yang nmpk comel ^^ pastu kadang2 simpan tak guna sebab sayang sangat

    ReplyDelete
  2. Wahhh.. Kidal.. Berliur plal ckp. Pasal pelam ni

    ReplyDelete
  3. Suka pastel color dan cute stuff hihi.. same goes to me.

    ReplyDelete
  4. Samalaa part suka simpan benda2 cute kecik2 nih. Rasa terujaa sungguh kalau tengok. Sebabtu suka pi kedai mr diy. Hehe

    ReplyDelete
  5. Semua sama la sis ><
    Sebut buah pelam tiba-tiba kecur air liur T_T mana nak cari..

    ReplyDelete
  6. Jarang jumpa orang kidal. 😃 Dengar cerita orang kidal ni lain care berfikirnya

    ReplyDelete
  7. Same goes to me. Suka jugak warna2 pastel & nude :)

    ReplyDelete
  8. The last one. Same here! Hehe

    ReplyDelete
  9. hubby Umi pun lefthanded...org kidal ni artistic dan creative

    ReplyDelete
  10. Ok..part kutip bende2 comel tuh memang boleh geng ngan my dotter. Kadang kita yg serabut sebab die tak mo simpan leklok. NAsibla..kena bebel ngan mama dia. HAHAH!

    ReplyDelete