Teknik Mudah Kempiskan Pipi "Pau" - A box of Crayon

Latest

Wednesday, 28 December 2016

Teknik Mudah Kempiskan Pipi "Pau"



Assalammualaikum.

10 Teknik Kempiskan Pipi Pau a.k.a Chubby

Hi semuanya. Harap sihat-sihat belaka. Anyone stress sebab ada pipi pau yang comel? Kenapa harus stress? Comel kan pipi chubby nih. Macam nak cubit ja, bukan macam pipi Mellya, kempis ya amat. Tak ada isi langsung. Yang kurus nak pipi chubby, yang chubby nak pipi kurus hehe comel pe pipi pau. Scroll FB jumpa tips nak kempiskan pipi kembung.

Nah! Sapa rasa pipi dia kembung, boleh try semua tips mudah ini.

Teknik Mudah Kempiskan Pipi "Pau"

Cara mudah nak kempiskan pipi, senaman muka. Macam mana nak senaman muka? Confused ke dengan statement nih? Ala korang nganga tu pun consider senaman juga. Tapi jangan nganga luas sangat, buatnya rahang terkeluar daripada soket, hahaha tak pasal mulut tak boleh tutup forever.

#1 Kunyah gula-gula getah

Mengunyah gula-gula getah adalah tips paling mudah untuk korang lakukan. Bila korang mengunyah automatically rahang and pipi korang ikut bergerak. Nilah dikatakan senaman. 

#2 Sebut huruf X dan O berselang seli before tidur

Ni juga salah satu cara untuk kuruskan pipi. Spend at least 5 minutes before tidur dengan menyebut huruf  X dan O berulang kali. 

#3 Buka Rahang Seluas-luasnya !

Buka rahang seluas mungkin dan tahan selama 3 minit. Lakukan 3 kali sehari.

#4 Senyum dan Sedut Pipi

Tutup mata dan senyum sehingga anda merasakan pipi hampir ke paras mata. Tunggu sehingga 3 - 4 minit. Kemudian kembali ke posisi wajah asal. Buat 3 kali sehari. Sedut pipi hingga masuk ke dalam. Tahan selama 30 minit. 3 kali sehari.

#5 Fish Face

Gulung bibir seperti ikan dalam gambar https://pinkmirror.com/blog/how-to-slim-face-weight-loss-steps-guide/. hehe macam best kan ?Comel ja hahaha

10 Teknik Kempiskan Pipi Pau a.k.a Chubby

#6 Urut bahagian pipi

Urut bahagian pipi dengan cara membuat lingkaran selama 30 minit.

#7 Jaw dropping

Buka mulut dan gerakkan rahang ke bawah. Kira hingga 10. Ulang setiap hari.

Mudah bukan? Dok tengah tengok tv pun boleh buat hehehe Harap tips mudah dan ringkas ni berjaya buat pipi-pipi yang pau kembali kempis macam pipi Mellya hehehe adios ❤

6 comments:

  1. Huhu... I really need this!!!dah rasa pipi terlebih lebih dah skg..
    Sambil baca tips ni sambil buat


    http://spitoutkata.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Huhu... I really need this!!!dah rasa pipi terlebih lebih dah skg..
    Sambil baca tips ni sambil buat


    http://spitoutkata.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Haha. Dua2 comel aihh. Tp, klau nak kuruskan pun bolehlaa pakai usaha ni. ;)

    ReplyDelete
  4. rasa comel tips2 ni hahaha
    Pipi ju xla kembang tp bila tips, siap buat pula HAHAHA

    ReplyDelete
  5. Perkongsian yang menarik..
    Nak kena amal nie..

    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete