Perjalanan sebagai seorang Blogger - A box of Crayon

Latest

Monday, 23 January 2017

Perjalanan sebagai seorang Blogger


Assalammualaikum.

perjalanan seorang blogger

Tagged by Mayy Jie. Mellya start berblogging since diploma, 2011/2012 gitu. But this blog, another blog. Mellyareenza. Tak pasti kenapa Mellyareenza, ada yang tanya sebab bf nama Reenza ke, sebenarnya tak da kaitan dengan yang hidup dan yang mati ya, tak wujud pun nama tu dalam hidup Mellya, just random name that i like masa tu. Masa tu yes, i'm quite active followers kalau skarang masih wujud maybe dah cecah 1k, tapi 2014, i dont know why i had received a lot of spam messages. Tak sangka disebabkan Mellya abaikan messages tu blog Mellya disekat. Spam tu actually nak inform ada satu web drama korea yang Mellya share dalam blog  report blog Mellya sebab share link drama dekat blog Mellya. Geram jugakla, bukan banyak pun share just two drama kot. Then after awhile, Mellya buka tempat drama tu, web tu dah kena sue sebab post illegal drama. Padan muka dia, balasan la tu hahaha (penyedap hati je)

Then i made a new blog, blog ni lah.. Awalnya macam tak active coz i'm giving up. Sedih tak boleh move on dengan blog lama. Mana tak sedih, blog tu lenyap lepas tak sampai seminggu berbaju baru yang berharga RM 120 rasanya. Mellya selalu edit blog juga dulu, but blog sendiri teringin nak berbaju hasil tangan orang lain yang lebih pro. Tu lah kesedihannya, baru seminggu dah lesap blog tu. 

Wah panjang ni, luahan perasaan betul.

Blog ni bersifat personal, tapi Mellya tak pernah share isihati sangat pun. haha Nak cita pun takut syok sendiri, or ada stalker ke kan.. (bajet famous sangat !) Yang blog Mellyareenza tu rasanya banyak lah luahan hati, ada cita pasal ex boyfriend juga rasanya but yang sekarang ni, masih ragu-ragu nak cerita ke tak. Bukan apa , umur 24 dah tahun ni.. hal macam tu nak cerita pun rasa takut.. mana tau calon suami baca, tak jadi nak tackle kita haha 😅😅 time to be serious !

Sebab berblog, ya sebab bosan.. lepas tu seronok join giveaway, and edit blog. haha Nak cakap suka menulis tak juga. Sebab tu entry pendek-pendek ja. haha Setakat hayat blog ni since March 2016 until now, tarikh 23 Jan 2017, Mellya Crayola berjaya capai 431 followers. Pageview 105,463, entah apa korang baca Mellya pun tak taulah. haha anyway thanks readers, i heart you !

Mellya teringin nak dengar kisah blog sis bertiga nih, harap sudilah berkongsi cerita ya !
LeaAnaMar


Perjalanan sebagai seorang Blogger

14 comments:

  1. Thanks tag Mellya. Nnti sis join ye. Nk pikir ayat nie. Hehe 😍

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah sekarang dah boleh move onkan...syukur..moga terus berkongsi ceritera ya :)

    ReplyDelete
  3. alaa syg ny rm120 tuu.. xpa bukan rezeki nak bblog dgn blog tu huhu
    smoga terus sukses dalam dunia blog , insyallah amin =D

    ReplyDelete
  4. Prestasi yang meningkat dengan jayanya. Good luck in future mellya :)

    ReplyDelete
  5. smoga mellya sntiasa brblogging dan naikkan blog baru. inshaAllah.. :)

    ReplyDelete
  6. banyak entri Mellya... yang dah lama blogging ni pun entri ciput.. malas hamat ~

    ReplyDelete
  7. Wah mahal tu caj edit blog, mesti gempak...Takpelah, skrg pun dah makin naik blog mellyacrayola ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tula ingatkan nak focus blog masa tu.. skali bye2 hahaha

      Delete
  8. hi dear..kesian dengar cerita u kena spam.tu...huhu bahaya juga ya..btw i singgah sini..senang2 singgahlah blog i ya

    ReplyDelete
  9. cerita kita hampir sama. kalau tak buang dulu followers dah cecah 1k dah, entah2 boleh masuk magazine kekeke. terima kasih join mellya hihi

    ReplyDelete
  10. kan kannnn kekadang tu takut nak luah perasaan lebih-lebih dekat blog, takut ada stalker mana2 (nak bajet famous gak weh!HAHAHA) or bakal hubby buat spotcheck ke kan ehem haha.

    ReplyDelete
  11. eh, share drama korean pun kena eh.. takpe laa.. mellya sekarang pun dah naik tu.. keep it up dear ! Jujur Nurul cakap, Nurul salah seorang stalker mellya. Hehehe ~ Suka sangat baca entri mellya :)


    http://www.syahirahvaliant.com/2017/02/perjalanan-sebagai-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  12. sadis perjalanan sbg blogger...

    ReplyDelete
  13. Keep on blogging.. kisah yg memberi inspirasi ^^ ..

    ReplyDelete