Pos Lebih Mudah! Cara Mendaftar dengan Easy Parcel - A box of Crayon

Latest

Saturday, 11 February 2017

Pos Lebih Mudah! Cara Mendaftar dengan Easy Parcel



Assalammualaikum.

Cara Mendaftar dengan Easy Parcel

Dengan ig shop Mellya sekarang memerlukan Mellya sering ke pejabat pos. Tapi masalah transport untuk keluar rumah menyebabkan Mellya susah nak ke pejabat pos.  Lepas tengok iklan Easy Parcel ni di merata tempat and ada online saler yang Mellya selalu shop dengan dia guna service ni, Mellya pun cuba Easy Parcel. Memang mudah kerja. So kalini Mellya nak share cara mendaftar dengan Easy Parcel. Sebelum tu Mellya kongsi dulu apa itu Easy Parcel dan kelebihannya.

Easy Parcel ialah satu perkhidmatan yang disediakan untuk booking courier. Lebih best lagi, tak perlu lagi risau untuk ke pejabat courier, cuma book melalui online dan pihak courier akan datang pungut sendiri di rumah. Untuk surirumah atau yang berniaga secara online, cara ini mungkin akan memudahkan lagi kerja-kerja pengeposan anda.

Cara Mendaftar dengan Easy Parcel

Antara kelebihan Easy Parcel: 

Selain boleh compare harga cas pengeposan yang lebih murah, kita dapat jimatkan kos untuk ke pejabat pos atau pejabat courier sendiri. Boleh set hari pemungutan, kalau on the same day, kena book sebelum jam 11 pagi. Cuma perlukan printer untuk print consignment note. 

Cara Mendaftar dengan Easy Parcel: 


First sekali, korang dikehendaki buka laman Easy Parcel.

Cara Mendaftar dengan Easy Parcel

Nampak button sign up? Click disitu dan akan keluar form macam ni. Isikan.

Cara Mendaftar dengan Easy Parcel

Lepas keluar perkataan successful, Satu lagi form perlu diisi. Kejap je isi tak banyak pun.

Cara Mendaftar dengan Easy Parcel

Tunggu message from Easy Parcel untuk verification.


Lepas dah verified, done. Bolehlah start. Yang bestnya RM 25 dah dicreditkan ke dalam account kita.

Cara Mendaftar dengan Easy Parcel
Senang je kan ? Boleh la cuba juga Easy Parcel ni. hehe Mellya pun tak sabar nak guna tengok packaging dia cantik kaler pink 😆

7 comments:

  1. menarik. tak tahu pon ada service yang macam nih. thank you for sharing Mellya.

    ReplyDelete
  2. wahhhh.. ni memang nak try.. tak larat beratur panjang dekat pos laju.. hehehe :D

    ReplyDelete
  3. mudah sngt nak daftar dia. dan sngt berguna untuk smua. tq mellya

    ReplyDelete
  4. aslm sis....nak tanya berapa RM minimum topup utk easy parcel ni

    ReplyDelete
  5. Ada caj juga ke Mellya bila drg dtg collect tu? Senang sgt mcm ni. Tak perlu pergi pej pos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de cas, cuma bayar untuk postage brapa berat barang tu hehe kan? senang kan. Cuma kena ada flyers and printer untuk print kertas tracking number tu orang panggil apa tah haha

      Delete