Buat atau Design Kad Sendiri Secara Percuma di Canva.com - A box of Crayon

Latest

Monday, 13 March 2017

Buat atau Design Kad Sendiri Secara Percuma di Canva.com



Assalammualaikum.

Canva, Buat Business Card Comel Secara Percuma !

Hi readers, Mellya memang tak ada business card. And when someone offer me a printing voucher, Mellya pun terus terfikir. Why not Mellya buat business card ? Hehe sebab tak tau nak guna voucher tu untuk apa. So setelah pening kepala nak design business card, I found this web, Canva.com

Business card penting tau especially bagi yang memang nak jana income dalam blogging. Kalau attend event mesti nak merasa exchange card kan? So..This web damn* so awesome! Banyak business card comel tapi some kena bayar lah. Just sign up macam web yang lain. Pastu free to find your suitable business card. Nanti lepas dah edit, just download dalam bentuk pdf, and cari tempat printing yang sesuai. hihi 

Senang je nak buat. Tambah pula font, icon ada yang free, cuma spend time surf web tu. Selain business card, ada juga template flyers, banners, cards, certificates, logo, magazine cover, letterhead, postcards and banyak lagilah. Yang penting cute sampai rambang mata. 

So to those yang nak buat card boleh la try check out this web ,  Canva.com. Tak payah dah nak tempah orang design business card. I'm so lucky to found this lol, kalau tak melayang jugala duit untuk design business card.

First, log in. And pilih business card.


Then akan keluar macam bawah ni, korang boleh pilih template free disebelah kiri, ada juga template yang berbayar. Nak add gambar, tukar font pun boleh. Just go through the web, cara sangat mudah.


Lepas dah selesai, korang boleh download ke dalam bentuk pdf/jpeg/png pun boleh. Then hantar la ke mana-mana pusat printing atau online printing untuk print business card korang.


Selamat mencuba yee ❤

13 comments:

  1. Menarik juga ni. Teringin juga nak ada business card sendiri. Kalau free okay la kan. Thanks share!

    ReplyDelete
  2. Hehe mai memang guna Canva untuk buat pinterest-friendly-photos untuk setiap post, mmg awesome...font dia bagi pun comel-comel.

    ReplyDelete
  3. Kalau design sendiri lagi puas hatikan mellya..

    ReplyDelete
  4. uisss...cantik cantik design dia semua.

    ReplyDelete
  5. Untung pandai design sendiri.. so lagi puas hati kan...

    ReplyDelete
  6. Tak sabar nak tgk business card mellya. Mesti comel sangat2. Lagi2 warna pastel kan. =)

    ReplyDelete
  7. menarik tak pernah dengar before this ehehe

    ReplyDelete
  8. hi datang singgah dari segmen yang sama...salam kenal
    http://msvelentine.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
  9. fae kena mantapkan blog dulu baru cuba usha business dlm dunia blogging nih hehe

    ReplyDelete
  10. wah menarik sebab boleh pilih design sendiri.

    ReplyDelete