Sunshine Blogger Award - Noor Azlan - A box of Crayon

Latest

Friday, 10 March 2017

Sunshine Blogger Award - Noor Azlan


Assalammualaikum.

Sunshine Blogger Award - Noor Azlan

The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.Thanks blogger Noor Azlan atas kesudian untuk tag Mellya. 😄 Ada beberapa soalan yang dikemukakan oleh bro ni, sebelum tu jom tengok rules untuk peserta Sunshine Blogger Award ni dulu ;

Here are the RULES
  • Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog 
  • Answer the 11 questions sent by the person who nominated you 
  • Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions 
  • List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog. 


Soalan Noor Azlan;
1) If you are given a chance again in your life, you want to get back at what age? Why?

Kalau di beri peluang untuk menaiki time machine and back to the past, Mellya nak patah balik masa Mellya Form 4. Sebab apa, sebab masa tu Mellya nak belajar rajin-rajin and score SPM hehe

2) Where is the tourist destination you really want to go? Why?
Mellya memang nak sangat pergi Australia. Tak pasti kenapa, mungkin sebab kangaroo? haha

3) Who is your inspiration in the world of blogs? Why?
Sally from https://www.themakeupdirectory.co.uk. A Beauty blogger. 
Mellya suka that kind of blog. hehe and blog dia cantik.

4) Do your hobbies besides writing a blog?
Hobi mendengar lagu , menonton wayang and mengemas rumah hehe

5) What is your favourite colour?
All pastel colors, red, black and purple.

6) What is your dream's car?
Swift, Mini Cooper are my dream cars.

7) Which one do you prefer? Live in the city or in the village?
Both. Sebab both best. Kalau stress kat bandar, balik tenangkan otak dekat kampung.

8) Is the most special gift in your life you've ever got?
Having a great family yang sangat memahami.

9) A gift that you've always wanted?
Makeup maybe? hahah entahla.. tak de pun rasa nak apa-apa.

10) What are the things you want to do if you are a leader in this country?
Hmm mencantikkan negara ni yang sangat la tak cantik. Majukan tourism di negara kita macam Indonesia. hehehe ops harap tak dela orang serang Mellya hihi

11) In your opinion, how blogs can inspire the people out there?
Macamana blog boleh menginspirasikan pembaca di luar sana? hmm Mellya kalau nak tahu pasal sesuatu benda Mellya akan google, and mostly end up jawapan tu berada di dalam blog heheh jadi kalau ada google tapi tak ada blog, memang susah nak cari informasi atau review hihihi menjawab soalan ke tak ek?

Itu saja jawapan Mellya. Hihi harap okay lah. Ni nak memerah otak cari soalan pula ni kan. Tak pela lepas Mellya jawab soalan Sis Anum pula baru Mellya tag bloggers sekalian ya. haha sabar ye mangsa-mangsa ku...

13 comments:

  1. Hahahaha siapalah mangsa tu..

    Eh lawa la header baru blog Mellya ni, minimalist. Bab cari font sesuai mmg pakar eh mellya, haha, jeles tauu..

    Setuju bab nak buat SPM balik tu, mai pun kadang2 rasa cenggitu. dan lagi satu, bab negara tak cantik ni, hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha siap-sedialah yeee :P

      Kan? Mellya asyik pesan je adik Mellya SPM buat elok-elok. Masa depan depends on it. Skarang adik yg last tu tengah tunggu result, kak dia yang nervous 😅😅

      Delete
  2. Kak ana nak sgt ke NZ selain Mekah dan Turki. 😍😍

    Malaysia byk juga tempat yg cantik2 especially di Sabah cuma kalau Mellya jadi leader, jadikan tempat2 tu tempat percutian yg murah utk rakyat marhaen. Bagus utk jana ekonomi negara. Hehe 😀😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Sabah cantik ! hehe tapi ni ha. dekat penang ni kan kotor pastu tak banyak pokok :(

      Delete
  3. Sokong jawapan Fhatin untuk soalan yg last tu..
    Suami akak pun suka baca blog bila dia nak cari info.. sebab tu blog masih relevan kan Fhatin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yup jadi kita para blogger kena teruskan usaha 😜😜

      Delete
  4. ayat last tu betul and setuju sangat :D

    ReplyDelete
  5. Huhu elsa punya jawapan pun tak siap lagi elsa dapat soalan daripada dua orang blogger hakhak biru sikit nak jawab

    ReplyDelete
  6. Terima kasih Mellya kerana sudi menjawab soalan-soalan saya.... saya nak balik ke Form 1... hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa form 1? haha nak kena tanya juga ni soalan ni kat mangsa seterusnya :P

      Delete
  7. haa kalau Umi pun nak back to Form 4..utk pastikan keputusan SPM lebih baik dan rindu nak pakai pinafore..hahaha

    ReplyDelete