Sunshine Blogger Award - Ucing Kadayan - A box of Crayon

Latest

Tuesday, 14 March 2017

Sunshine Blogger Award - Ucing Kadayan



Assalammualaikum.


Berpeluang menjawab soalan sekali lagi, kalini daripada Ucing Kadayan heheh ehh kita tag dia, dia tag kita balik ye 😅 Thanks awak, rasa dihargai gitu hahaha The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.

Here are the RULES
  • Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog 
  • Answer the 11 questions sent by the person who nominated you 
  • Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions 
  • List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog.

Soalan Ucing Kadayan
1) Terangkan kepada saya siapa awak sebenarnya.?
Saya Fhatin Amelia binti Musa, Anak kedua daripada 4 adik beradik perempuan semuanya. haha nak tahu lebih lanjut, baca blog Mellya. hihihi

2) Makanan kesukaan yang tidak boleh di lupakan.?
Lamb chop/Bulgogi sentiasa diimpikan, terbayang-bayang di mata hahaha nak makan selalu bankrupt.

3) Musik yang selalu dimainkan ketika bersedih.?
Masa sedih ek? Mellya ni lagu tak sedih pun kalau tengah emosional nangis jugak. hahaha tak pernah pun pasang apa-apa waktu sedih sebab tiada yang mampu mengubat hati hihihihi cheesy words lol

4) Pengalaman memalukan yang terjadi di hadapan orang ramai.?
Hehe malula nak cita, nama pun memalukan. hahaha takkan nak memalukan diri skali lagi heeeeee

5) Apa yang anda buat pada masa lapang.?
Scroll sampai abis IG hehe tak pun blogging.

6) Peristiwa kejutan (suprise) yang menyeronokan.?
Hmm masa dewasa ni dah takde plak surprise hahaha what a sad life.

7) Perkara yang membuat anda marah.?
Hmmm.. lapar boleh buat Mellya marah hehe

8) Peristiwa yang menyeramkan.?
Hahaha boleh baca pengalaman Mellya di article sebelum ni di SINI

9) Bagaimana cara seseorang itu boleh membuatkan anda senyum.?
Dengan membuat lawak bodo. Mengejek. hahaha 

10) Lawak habis sampai anda sakit perut tergolek-golek.?
Hmmm entah laa, tengok sepahtu la kot. Rasa banyak je dalam life yang lawak sampai gelak tergolek tak cukup nafas tapi tak teringat pulak 😅

11) Bila waktu dan masa membalas 11 soalan saya ini.? (^_^)
13 March 2017, tepat jam 12 malam. hehehe tapi publish lambat sebab dok karang soalan.

Selesai jugak akhir nya hihihi Skarang nak tag randomly, maaflah siapa yang Mellya nampak dekat reading list akan jadi mangsa. Sebelum tu, ni soalan-soalan Mellya untuk awak semua 😙😚 Soalan je BI , haha jawab BM dahle awakk.

  1. What would you do if you had one million ringgit? 
  2. What would your ideal day be like? 
  3. Your best memory? 
  4. Would you rather visit the past or the future (of your own life)? 
  5. Favorite social media platform? 
  6. If you had the chance to meet an author or celebrity, who would you choose? 
  7. Do you prefer talking or texting?
  8. How did you come up with the name for your blog?
  9. What is your advice for those trying to get into the world of blogging?
  10. Beyond blogging, what do you (as a job)?
  11. If you could live in any country, which one would it be?

10 comments:

  1. No 2 sama sejibik macam kak ana. Sep sikit. =)

    ReplyDelete
  2. Wahhh thks tag.. Laju2 buat entry.. Hihihi

    ReplyDelete
  3. Thanks Mellya kerana tag akak.. =) hihi kalu camtu nak kurangkan marah awak kena sentiasa makan la yea, hihi...

    ReplyDelete
  4. hehe simple je jawapan tapi seronok baca! memanglah dalam banyak2 lawak lawak sepahtu jelah tak pernah bosan even tengok banyak kali kankan

    ReplyDelete
  5. Thanks mellya tag cikla. Nnti Cikla jwb k...

    ReplyDelete
  6. Yayy, dah jawab soalan awak.. =) Thanks Mellya..

    ReplyDelete
  7. thanks tag iolss.. iolss cuba menjawabnya :)

    ReplyDelete
  8. terima kasih jawab soalan ucing.pengalam memalukan malu nak cerita hehe (^_^).

    ReplyDelete
  9. jawapan no 1 tu kita samalah. tapi sy ada adik lelaki sorang

    ReplyDelete