Blog Monthly Maintenance - June 2017 - A box of Crayon

Latest

Wednesday, 7 June 2017

Blog Monthly Maintenance - June 2017



Assalammualaikum.


Sepi.. sepi blog ni haa haha Susah rupanya bila dah bekerja ni ye, nak cari masa untuk update blog, karang articles lagi... Online business lagi.. Dah 5 hari start bekerja dekat Sunway Hotel. Ya job yang dulu dah berhenti pun, bila dapat peluang macam ni, tak kan nak menolak. Sekurang-kurangnya akhirnya ada pengalaman bekerja dekat Hotel. Sebenarnya, tak sangka pun nak dapat, disebabkan course yang diambil tourism, sekadar ada basic tentang hotel. Tanya soalan mendalam, memang hanyut. haha

Jawatan apa yang Mellya dapat? Alhamdulillah better than before. But dugaan, mungkin akan lebih mencabar daripada yang sebelum ni. Macam tak percaya je akhirnya impian nak duduk dalam office, pakai heels, baju office tercapai. Muahaha (padahal tak berapa cekap lagi pun... gimik je lebih). 

The environment.... Okay not bad.. Orang-orang dia pun okay.. Hoteliers usually friendly and havoc. Macam gila-gila sikit, haha Mellya budak Tourism nak ke Hotel, agak awkward sikit. Susah jugak, rasa awkward tapi boleh la... slowly adapt dengan environment kat situ kan. 

So uols yang datang ke Penang, moh la menetap di Sunway Hotel pulak lepas ni. Mana tau de rezeki kita jumpa haha Back to the main purpose, Blog Monthly Maintenance - June 2017. Last month, May Mellya ada share tentang blogging maintenance. Tak sangka most of it dah tercapai. So maintenance bulan ni harap-harap tercapailah jugak. haha

My Juney goals for blog maintenance:

  • More entry update!
  • Update gambar and information terbaru articles lama
  • Focus keywords
  • Check broken links

Quite tough bab more entry update tu. Haha susah cari masa untuk mengarang sebenarnya. Bila dah mengarang, gambar pulak tak ambil lagi. End up everything is in draft. Next month target pageview pulak. One at a time. heheh susah nak mengejar semua target.

So Good Luck to my dear self ❤ 

Note: Nak join GA sapa lah ye.. hehe

11 comments:

  1. bgs pulak buat mcm ni kan. echa nak buat jugak la nanti. at least kita follow up dgn blog sendiri. hehehe. kipidap mellya!

    ReplyDelete
  2. Good Luck! Haiihhh.. sy pun byak entry dlm draft.. x publish lgi hahaha.. nak cari pic pun payah.. end up x tulis apa2 pun..

    ReplyDelete
  3. Wah tahniah dpt kerja yg kena dgn jiwa. 😊

    ReplyDelete
  4. Tahniahhhh Mellya dah dapat kerja. Semoga tercapai misi blogging tu.

    Join contest SGshop. Cam best jr hadiah. Haha 😂😂

    ReplyDelete
  5. Selamat bekerja mellya. Semoga di permudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  6. tahniah Mellya...tourism dan hotelier tak banyak beza tapi yg pasti being hotelier is more fun esp sales..boleh pakai heels, office attire yg cantik..heeh

    ReplyDelete
  7. may all your goals achieved sis..
    Sya singgah.. :)

    ReplyDelete
  8. biasalah tu dik, bila dh makin bizi nk update blog pun kadang tertinggal...

    ReplyDelete
  9. tahniah dgn pekerjaan baru. semoga dapat experience baru yg berguna.

    ReplyDelete
  10. bagus nyer fhatin.
    ada blog maintenance.
    a good blogger :)

    ReplyDelete