Featured Post

Its time for giveaway! Kali ini Mellya ,  Mrs Pip , Shafyqah , Aira ,  SyahirahValiant , dan  Siqahiqa  nak cari seorang pemenang beau...

Continue reading

Friday, 7 July 2017

Raya 2017 bersama Ahli Keluarga Baru !



Asssalammualaikum.


Selamat Hari Raya. Even though dah terlewat wish nya, haha raya kan sebulan. Minta ampun dan maaf andai ada tersalah kata dan langkah. So raya tahun ni bertambah meriah bila ada ahli keluarga baru! Haha setelah sekian lama rumah diserikan dengan bunga je, akhirnya ada jugak kumbang seekor. Raya kalini tema kami sekeluarga emerald green, tak sedar rupanya warna ni boleh kata colour of the year, sebab raya pertama tu ramai jugak pakai kaler warna sebijik sama dengan kami hahah

Lepas balik smayang raya, apa lagi. Pakai baju raya lah! Tahun ni buat baju kebaya, kebarung. Tempah baju paling mahal skali ma cakap. Muahahah lepas puasa ni nampaknya bertambah kurus, sampai kain baju pun longgar. Pas raya ni nak kena makan banyak balik la. Adeh..


Makan ketupat and rendang yang mama buat, sebelum nak bersalam-salaman. Macam drama TV kan hahaha Photographer baru family yang amik gambar.


Sempat lagi kami bergambar luar umah sementara tunggu nak pegi beraya dekat kampung. Tahun ni masih dapat duit raya daripada keluarga. hahah Alasannya sebab tak kahwin lagi. Eh tak mintak ek, orang yang bagi. Tahun depan Mellya plak bagi duit raya kat orang kot? Ngeh ngeh ngeh. Azam tahun depan tu. *Blog ni sepi kan? Tak pa, cari time nak menulis balik. Apa pun Selamat Hari Raya uols! ❤

Previous Post
Next Post

About Author

A Penang blogger, currently working as a freelance writer. For collaborations, feel free to contact me via email fhatinameliamusa@gmail.com. Leave some comments too ❤

14 comments:

  1. Selamat Hari Raya Mellya... Maaf Zahir Batin...

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya mellya...cantik hijau ...

    ReplyDelete
  3. Cantik emerald green Tu. Sedondon

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya mellya :D

    jemput join giveaway Nurul ye..

    http://www.syahirahvaliant.com/2017/07/giveaway-nurul-friends.html

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya melly... cantik tema hijau tu... :)

    ReplyDelete
  6. Selamat hari raya Aidilfitri.
    Mana satu ahli keluarga barunya ngeh! ngeh! ngeh!?

    ReplyDelete
  7. #rayakansebulan so nak wish salam aidilfitri maaf zahir batin ^^

    ReplyDelete
  8. cantik baju raya mellya! Selamat hari raya jugak

    ReplyDelete
  9. Mai pun masih dapat duit raya tahun ni. Hahaha. Hopefully next year mampulah bagi kat orang pulak..

    ReplyDelete
  10. cantik baju..ya, banyak pakai warna hijau tu tahun ni..

    ReplyDelete