Wajah Cerah Sekata dengan Pearl Cream Sendayu Tinggi - A box of Crayon

Latest

Saturday, 23 September 2017

Wajah Cerah Sekata dengan Pearl Cream Sendayu Tinggi



Assalammualaikum.


Ramai yang tegur apsal muka Mellya lebih cerah daripada biasa. Actually diorang tak tahu betapa sakit nya kulit gelap and parut jerawat yang bermaharajalela hihi Nasib baik ada Whitening Pearl Cream Sendayu Tinggi ni, Mellya prasan la kan since pakai, makin lama makin pudar parut and makin cerah pula muka Mellya. Tak caya cer tengok.

Whitening Pearl Cream dulu memang dah ada tapi dihentikan pengeluarannya disebabkan nak improve formula terbaru. Tak tahulah formula apa haha but dulu memang ramai dok mencari-cari Pearl Cream ni, dengar orang cakap memang best. So, bila dah relaunch balik Whitening Pearl Cream ni, Mellya tak lepaskan peluang untuk cuba satu. 


Mengandungi ekstrak mutiara yang membantu mencerah dan memutihkan secara natural, juga mengandungi Sun Protection Factor (SPF) 15 serta membantu memudarkan kulit berparut dan berjeragat. Setiap tub mengandungi 15g. Boleh tahan 3 months or more depends on usage.


Bersize kecil, mudah nak bawak kemana saja. Yang bestnya, Mellya pakai ni je pun dah cukup, and muka kita tak nampak bertampung even muka kita gelap bila pakai face cream Sendayu Tinggi ni. Bau dia menyenangkan. And buat mereka yang mempunyai masalah oily, boleh je nak pakai cream ni but sapu nipis. Mellya ada kulit kombinasi jadi certain part akan berminyak tapi bila pakai Pearl Cream tak delaa berminyak mana, muka berminyak makeup nampak natural gitu. hehe Nak bagi nampak matte, boleh guna Setting Powder or Matte Powder.


4 fungsi utama Whitening Pearl Cream:
Mencerahkan kulit wajah, Menghapus jeragat, Sekatakan tona wajah, dan Memudarkan parut.

Cara penggunaan: 
Cara penggunaan style Mellya, Mellya pakai selepas pakai toner. And sebelum pakai foundation. Sapu rata seluruh wajah tau. Mellya jenis berjimat, Mellya cuma pakai pada waktu pagi sahaja, petang and malam tak pakai, but effect glowing dia memang long lasting. Bila pakai hari-hari memang akan perasan all the changes on our skin.


Ingredients: Petrolatum (petroleum jelly), Mineral oil, Ceresin, Talc, Ethylhexyl Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Titanium Dioxide, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Benzophenone-3, Octocrylene, Lanolin, Parfum, Octadecenedionic Acid, Bisabolol, Tocopherol, Acetyl Hexapeptide-8, Pearl Powder


Pros: Scars are fading and whiten face, petrolatum/petroleum jelly sooth, keep moisture and blend with the skin very well
Cons: Not suitable for too oily skin, tapi still can use it with setting powder/ loose powder to lessen the oily-look.

Harga? Mana nak dapatkan?
Produk Sendayu Tinggi terkenal dengan kualiti dan harga yang berpatutan. Harga Walk-in ialah RM 36 dan member ialah RM 32. Korang boleh dapatkan Pearl Cream ni dimana-mana dealer Sendayu Tinggi (Mellya 0189830500) dan juga di outlet Sendayu Tinggi serata negeri. Watsons pun ada, tapi harga walk-in saja yang boleh kita dapat di sana. And product ST antara yang paling kerap out of stock di Watsons.


ini hasil pakai Pearl Cream + Pixy Natural Beige tanpa foundation

Overall, whitening pearl cream is one of my current favourite face cream. Muka yang mempunyai masalah kulit kombinasi macam Mellya ni agak sukar untuk memakai cream yang jenis oily. Pearl Cream masih boleh diterima oleh kulit muka Mellya, rasa berminyak macam biasa tanpa cream dan tekstur cream yang halus dan tak thick sangat mudah, selesa dipakai. Solution kalau yang tak nak muka berminyak bila pakai cream, pakai setting powder atau loose powder selepas cream, gerenti tak berminyak. Matte-look ❤

p/s: baru-baru ni ada yang tanya pasal uji kaji pearl cream dengan cincin.  Jom baca screenshot dari puan yatie. Nak info lebih lanjut korang pun boleh contact puan yatie melalui whatsapp beliau.


*Disclaimer: This is my personal opinion and humble review based on my experience. I am not paid for this review and I spent my own money on this product. Result may be vary depends on your skin conditions. I am not liable for any problems that might arise from trying out the product I review here.


5 comments:

  1. Comel packaging tu... Macam best je memula baca, rupanya barang Sendayu Tinggi, patutlahhhhhh. Barang ST memang semua best2.

    ReplyDelete
  2. poless nya kulit awek penang ni.. hehe. first time tngok produk ni..

    ReplyDelete
  3. texture dia macam krim kecantikan safi ke? 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak pastila sebab xpernah pakai krim safi lagi :P

      Delete