AZTEC HEALING CLAY MASK REVIEW - A box of Crayon

Latest

Tuesday, 17 October 2017

AZTEC HEALING CLAY MASK REVIEW



Assalammualaikum.


Sejak akhir-akhir ini, viral pasal product clay mask yang mampu menyelesaikan masalah jerawat. Biasalah, orang semua berlumba-lumba nak kulit cantik. And bukan orang lain saja, Mellya pun tak terlepas daripada terjebak dengan clay mask viral tu. haha As soon as i saw the FB post (entahlah post sapa entah, baca je terus excited nak cuba) , terus buka instagram and search pasal clay mask ni,  nak tau clay mask apa, nama nya tak lain tak bukan, Aztec Healing Clay Mask !



Yang Mellya beli ni yang repack size punya. 100ml Raw Apple Cider and 100g Aztec Healing Clay. Since dengar banyak sangat feedback 'terbaik' dekat online, terus Mellya beli. hehe

'Feel your face pulsate
Facials, acne, body wraps, clay baths, foot soaks, chilled clay for knee packs and insect bites. Enjoy the benefits of clay in your own home. Beautify & Refresh.'

Aztec Healing Clay Mask ni dalam bentuk powder, so sangat jimat. Rasa 100g ni boleh je tahan 2 bulan or more depends on usage. Macam Mellya, maybe cepatlah habis sebab share dengan adik pastu one week pakai dalam 3 kali atau lebih hahaha seronok pakai ni sebabnya. Clay mask ni mesti combine dengan raw apple cider tau, untuk balance kan pH dia, so that sesuai untuk pakai dekat muka. 

Cara penggunaan: Jangan gunakan metal untuk bancuh tau. Guna kan mangkuk plastic and sudu plastic, even nak sapu dekat muka pun guna kan alat plastic tau sebab kalau guna besi nanti semua zat, nutrient or what ever goodness yang ada dalam clay tu akan hilang.


Nanti lepas letak apple cider tu, clay tu macam meletus tau haha pop pop gitu. tak da meletup gila-gila just bubble-bubble ja. Then kacau, jangan terlalu cair and terlalu pekat tau !


Boleh lah sapu dekat muka lepas tu. But makesure cuci dulu makeup or whatever, bagi muka bersih dulu. Then only pakai. Pakai ni depends on kulit tau, Jangan pakai lelama sangat nanti muka merah gila haha Masa pakai ni memang rasa muka tegang gila, sampai nak senyum pun tak boleh tau ! Abaikan sapuan tidak rata tu hahaha

My Opinion:

Best gila ! Pakai rasa tegang ja kulit. Boleh rasa tau, ketat ja muka.  Jerawat yang ada semua "masak" hahaha Setakat ni parut ada la lagi, sebab pakai pun baru 4 kali. Muka dah kurang berminyak lepas amalkan Aztec Healing Clay Mask ni.  Kalau nak suruh rate obviously 5/5 !

So korang yang ada masalah jerawat, berminyak dan lain-lain masalah kulit, better try clay mask ni. Memang best. Rasanya memang ramai dah cuba ni. hihi Good luck guys ! ❤

*Disclaimer: This is my personal opinion and humble review based on my experience. I am not paid for this review and I spent my own money on this product. Result may be vary depends on your skin conditions. I am not liable for any problems that might arise from trying out the product I review here.



6 comments:

  1. patutlah cantikk. hehe. busyra tak pernah try lg mask ni.. nnti boleh try lah. tq mellya!

    ReplyDelete
  2. lama dah tak pakai clay mask ...

    ReplyDelete
  3. Sis beli online kat mana ye? Ramai jumpa dgn ig tapi takut nak order 😅

    ReplyDelete