St Ives Oatmeal Scrub and Mask Review - A box of Crayon

Latest

Friday, 17 November 2017

St Ives Oatmeal Scrub and Mask Review


Assalammualaikum.


Previously, Mellya memang dah pernah cuba St Ives Apricot Scrub but rasa macam kasar sangat pula untuk kulit muka Mellya, then I found this one dekat Guardian. Masa tu ada sale, cuma RM 15 untuk every 170g scrub + mask ni.


St Ives Oatmeal Scrub and Mask

2-in-1 derma-tested alert! 

St Ives Oatmeal Scrub and Mask ni ada dua purpose tau, boleh pakai sebagai scrub (exfoliate sel mati kat kulit kita ni) and juga sebagai mask (melembapkan). Kalau mengikut scale yang St Ives dah provide dekat belakang bottle St Ives ni, yang ni untuk category gentle, means lembut untuk kulit. For your info, scrub + mask St Ives Oatmeal ni sesuai dipakai 3-4 kali seminggu tanpa mengeringkan kulit. 100% kandungan natural:

NATURAL INGREDIENTS
  • Oatmeal
  • Walnut shell powder
  • Honey extract
PROS:
  • 2-in-1 Face Scrub & Mask. 
  • Softens skin and smoothes away dryness
  • Instantly reveals skin’s natural radiance
  • Made with 100% natural exfoliants like walnut shell powder
  • Low exfoliation scrub factor level
  • Hypoallergenic & Paraben free
  • Dermatologist tested & non-comedogenic (meaning it doesn’t block your pores)

OWN REVIEW:
Bau sedap macam nak makan and yes berbaloi, boleh pakai sebagai scrub and also mask. Pakai daily pun tak rasa muka kering, shouldn't be a problem if nak pakai daily. Skin rasa lebih hydrated and smooth after usage. The beads memang tak menyakitkan kulit. Harga pun murah je.

CARA PENGGUNAAN:
Basahkan muka dengan air. Picit and gosok seluruh muka, bilas. Kalau nak jadikan sebagai mask, biarkan 5 hingga 7 minit.



CONS: 
Setakat ni bagi Mellya belum ada consequences nya, ketara pros je. haha conclusion nya, memang okaylah, suitable for combination skin macam Mellya.

Kat mana nak beli? Kat Watsons, Guardian, and lain-lain pharmacy pun ada jual. Cuma harga je different sikit kot. Senang je nak cari product St Ives ni.

RATING:
As a scrub: 4.9/5, as mask: 4/5. Rating terbaik bulan ni hehe Mellya memang suka try beauty products ni. Lepas ni nak try apa pulak ye.. Korang pakai scrub apa? Nak try jugak huhu ❤

*Disclaimer: This is my personal opinion and humble review based on my experience. I am not paid for this review and I spent my own money on this product. Result may be vary depends on your skin conditions. I am not liable for any problems that might arise from trying out the product I review here.


10 comments:

  1. pakai yang peach je untuk exfoliate, semalam pergi guardian tak nampak pulak yang ni. Nanti nak cari la kat watson

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum try lagi hehe ni pun baru first time try.. bau sedap mcm nk mkn

      Delete
  2. Kita pakai yang apricot, memang kasar pun. Tapi, sebab sayang and taknak membazir terpaksa habiskan jgk. Pernah trtengok review yg green tea pun macam okey and tak kasar sangat jgak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahan lama kan? Banyak betul scrub st ives ni 😌 mellya pakai scrub tu lama jgk la xabis2, yg apricot tu

      Delete
  3. baru ni ada nampak kat tesco tapi RM25 huwaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. P guardian second time dah abis dah oatmeal punya, lain masih ada promo price lagi. Maybe ramai pilih oatmeal kot hehe

      Delete
  4. nak try jugak la scrub ni. dah lama tak guna scrub

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  5. suka St. Ives hehe.. pakai yang apricot jugak. suka tonyoh sakan2 hehe.. seminggu skali jadila. kalo selalu habis kulit =D

    ReplyDelete