Featured Post

Assalammualaikum. Everyday is my lazy day. So I think I should just lay down in my room and relax, chilling… and update another r...

Continue reading

Tuesday, 26 December 2017

Dear, Klairs Supple Preparation Facial Toner Moisturizing Skincare Program Review



Assalammualaikum.


Baru-baru ni Mellya dapat mini facial toner, Dear, Klairs Supple Preparation from Althea Box Unporegettable. Korang yang tak baca lagi review box tu, jemputlah baca dulu. Best tau shopping kat Althea ni. hehe sempat promote lagi. Oh ya toner tu.... MasyaAllah sis, jatuh hati sangat! hehe


Dear, Klairs Supple Preparation Facial Toner


So Mellya dapat mini toner ni from Althea Box. Sayangnya nak pakai sebab kecil and comel. Tapi disebabkan memang dah lama gila teringin nak try product Dear, Klairs ni, akhirnya guna la jugak. Then i was like.. Wow this toner is the best ever! Terus beli size besar, 180ml ni dekat Hermo (sebab harga dia lebih murah compared to others, Mellya beli dalam 70 macam tulaa include postage kalau tak salah time tu ada discount first time beli kot.. rasanyalah) Retail price supposed to be 128.00 tak termasuk postage.

[KLAIRS] Supple Preparation Facial Toner ranked
1st place in '2016 GLOWPICK CONSUMER BEAUTY AWARD' !

'GLOWPICK' is the most impartial Cosmetic review App by user's estimation.

Sesuai untuk kulit sensitive and combinations macam Mellya, Dear Klairs Supple Preparation toner ni membantu melembapkan kulit secara menyeluruh, membersih dan melegakan kerengsaan, balance pH selepas membersih muka dengan menggunakan bahan-bahan natural serta extract botani. Ia juga membantu kulit menyerap product wajah dengan lebih effective.


Kandungan utama: Sodium Hyaluronate, B-glucan, Centella Asiatica Extract, Lipidure
Kandungan: Water, Butylene Glycol, Dimethyl Sulfone, Betaine, Caprylic/Capric Triglyceride, Natto gum, Sodium Hyaluronate, Disodium EDTA, Centella, Glycyrrhiza Glabra (Licorice), Polyquaternium-51, Clorphenesin, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Panthenol, Arginine, Luffa Cylindrical Fruit, Beta-glucan, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf, Hydroxyethyl cellulose, Portulaca Oleracea Extract, Lysine HCL, Pro Line, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Lavandula Angustifolia Oil (Lavender), Eu flower oil, citrus lemon peel oil, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, cananga odorata flower oil, copper tripeptide-1.


Expiry date selepas buka, product boleh tahan selama 12 bulan. Dengan cara penggunaan Mellya ni tak rasa perlu risau pasal expiry date. Setiap hari pakai dua ke tiga kali, rasanya 180ml mungkin boleh tahan dalam masa 2, 3 bulan je kot. Rasanyalah hahaha 


Cara penggunaan: Sapukan pada wajah yang bersih. Tepuk lembut seluruh wajah untuk pastikan toner meresap ke dalam kulit sepenuhnya. Kalau menggunakan kapas muka, soak them fully before dab on your face entirely.

What it claims to be?
  • Faster absorption and enhanced hydration
  • Balance pH level
  • Calming formula
  • Non irritation

Expectation versus Reality
Apa yang dijangka memang nyata. Hydrate skin, pH balance, calming and does not irritate skin, this is one of the best toner i ever had. Moist and soothes skin, clean and supple, easy absorb skincare products. Most important, pore semakin mengecil, I can see the changes as soon as one week usage.

Repurchase?
Yes definitely! first time pakai toner, muka tak rasa macam something kurang dekat muka. Before this, muka tak dapat nak describe, rasa kering ada.. rasa macam tak selesa pun ada. This time, bila pakai everything was perfect, kulit rasa moist and pores are getting smaller and less redness dekat muka (bila muka sensitif and combinations, skin tend to breakout causing redness).

Where can you get it?
Hermo paling murah. Lepas survey lah. Selain daripada Hermo boleh juga usha Althea and Wishtrend. Lazada pun ada. hehe

Genap sebulan pakai, even though belum habis lagi, dah rasa nak beli lagi. hehe Tiba-tiba rasa nak beli Vitamin drop Dear, Klairs pulak. Perempuan oh perempuan.. Pantang tak beli benda baru haha Btw, thanks for reading ya ❤

*Disclaimer: This is my personal opinion and humble review based on my experience. I am not paid for this review and I spent my own money on this product. Result may be vary depends on multiple factors and your skin conditions. I am not liable for any problems that might arise from trying out the product I review here.

Previous Post
Next Post

About Author

A Penang blogger, currently working as a freelance writer. For collaborations, feel free to contact me via email fhatinameliamusa@gmail.com. Leave some comments too ❤

4 comments:

  1. baca review ni rasa nak beli jugak heyy cepatlah gaji masuk :P

    ReplyDelete
  2. mrs pip pun suka shopping kat hermo, lagi best guna shopback kan, so boleh dpt extra penjimatan ....

    ReplyDelete
  3. macam bagus jugak kan ni. boleh try. kalau baca review orang semua nak try. hehehe

    ReplyDelete
  4. sha pakai yang sample pun dah best hmmm rega dia T,T

    ReplyDelete