Featured Post

Its time for giveaway! Kali ini Mellya ,  Mrs Pip , Shafyqah , Aira ,  SyahirahValiant , dan  Siqahiqa  nak cari seorang pemenang beau...

Continue reading

Sunday, 10 September 2017

Kedai Kasut Opera, Aeon Wellness and My Hokkaido Cheese Tart


Assalammualaikum.


Untungnya keja dekat Sunway Hotel Seberang Jaya sebab dekat sangat dengan shopping mall. Agak-agak macam bosan time break, boleh lah pegi window shopping yang bertukar menjadi a little haul haha so here's what i did last week waktu merayau dekat Sunway. 

Shoe hunting @Opera 


Okay kaki i kurus. Susah betul nak cari kasut. Kasut flat memang dah jemu. Heels sakit belakang. So this time i'm looking for kasut untuk jenjalan. haha memang teringin betul kasut jenis bertali. After a while, dah set my mind on this shoes, check harga RM 89. Okeh still under budget. Elok ke cashier, dia suggest buat card RM 12 lepas tu dapat voucher RM 15 and discount 10% kot. Entah dia kira tambah tolak macam mana, Mellya just kena bayar around RM 70. Duit member card tu dah included. Skarang i still got RM 10 voucher to be used before 31 Dec 2017. Rasa macam memang tak rugi buat kad haha

Aeon Wellness


I actually already become a member, tapi card tu just tahan untuk one year. After dipujuk rayu i pun daftar sekali lagi tapi kalini pakej untuk 3 tahun, bayar RM 24. Okaylah, tengok Aeon Wellness selalu jugak ada sale, so why not. 

What i purchased that day:
For my hair treatment! Actually nak meronda je, entah macam mana terlalu kawasan hair treatment. Ellips hair vitamin and hair mask. Ada sale! So tak lepaskan peluang beli dua benda ni. One more brand yang actually Mellya teringin and masih belum cuba.. tuu yang brand Herbal Essence. Maybe next time nak cuba new hair products?

Not forgotten; 2 animal mask by StayYoung made in Korea. hehe dua ni RM 12 cam tu je. actually harga asal dia belasan ringgit juga setiap satu. Dah lama berkenan animal mask ni sebab nampak cute. 

Last but not least Hokkaido Cheese Tart. Beli 1 box untuk my colleagues. Hokkaido Cheese Tart ni yang Mellya berkenan sangat original je. Durian and Matcha belum try lagi. haha What a random post lol Btw.. about the upcoming GIVEAWAY, rasa macam nak bagi beauty box lah.. Yang dalam dia ada macam-macam tu.. Setuju tak? hehehe  ❤


Previous Post
Next Post

About Author

A Penang blogger, currently working as a freelance writer. For collaborations, feel free to contact me via email fhatinameliamusa@gmail.com. Leave some comments too ❤

12 comments:

  1. sgt berbaloi sis... RM24 tuk 3 tahun... cantik la rambut... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha usaha nak bagi cantik and sihatkan rambut la ni sis :P

      Delete
  2. Mellya nak buat GA>Erhm...mesti join ni..

    ReplyDelete
  3. Hokkaido Baked Cheese Tart tu original memang ohsem.. Durian pun best.. Cuma matcha tu je belum rasa lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ek durian? heheh tak brani try lagi..

      Delete
  4. Tempat kerja dekat dengan pusat membeli belah. Kalau nak menyimpan macam susah

    Hehe

    Dekat gaji mesti promosi banyak kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. btoi2 hahaha kalau bab nak simpan duit tu, bila dekat dengan mall err....

      Delete
  5. Pergi jalan jalan window shopping memang menjadi pilihan untuk terapi diri kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. btoi sis, serabut dgn paperwork.. haaa lari la sy p mall tu jamu mata pun cukup la hihihi

      Delete
  6. hokaido cheese tart sedaaaap.

    setuju sangat kalau buat GA beauty box. hehehe

    ReplyDelete
  7. Ibu dan suami selalu juga luang masa ke aeon sebelum ambil anak anak

    Saja nak luang masa berdua

    Masa untuk anak anak kena beri

    Masa untuk pasangan pun wajib beri.

    ReplyDelete